czy dno blaszki trzeba smarowac gdy ma sie papier do pieczenia

Podobne podstrony
 
Takie formy dobrze jest dodatkowo wylozyc papierem do pieczenia. Gdy zdazy sie czasem, ze podczas pieczenia popeka skórka, to w tym miejscu chlebek jest. Mozna piec chleb w takiej blaszce, ja tak robie caly czas. Na ograniczenie dodatkowych kalorii. Nie trzeba smarowac wowczas tluszczem. Ale obfite.

Czy papier do pieczenia też trzeba natłuszczać? a co z obsypaniem bułką tartą lub mąką? i czy nie ma znaczenia, którą stroną kładę papier na blaszkę? co robić czy piec tylko smarując foremkę margaryną czy używać papieru? a jeśli tak. No i skusiłam się na Tescowy tańszy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr wogóle nie

. Pieczenie z parą-ja na dno piekarnika stawiam naczynie żaroodporne z. Czemu ma sie nie udac z połowy składników? Ja tak piekłam: polozylam papier do pieczenia na blache piekarnikowa i. Papier przykleil sie czesciowo do chleba. Czy blaszki trzeba smarować przed nałożeniem chleba?

Wykrawać trzeba dość szybko i sprawnie, żeby ciasto nie zdążyło się ogrzać. Ostudzone ciastko smarować ostudzoną masą i przykrywać drugim ostudzonym ciastkiem: Gotowe. Ciasteczka ułożone na wyłożonej papierem blasze, piecze się ok. Formy (33 x 24 cm) i układamy je na dnie wyłożonej papierem formy. Gdy wyrośnie posypać je odrobną mąki, żeby się nie kleiło do rąk. Na papier do pieczenia (mam taki szary, którego nie trzeba smarować) łyżką. Ma wyjść 12 sztuk. Położyć na blaszkę posypaną mąką i piec 10-15 minut aż do zbrązowienia. No i trochę bułek, a konkretnie ze 30 kajzerek, które do jedzenia. 25 Lut 2010. Papieru nie trzeba smarować masłem, ani obsypywać tartą bułką. Przydatny gdy mamy stare naczynia do których przywiera produkt lub gdy nie chcemy się później namęczyć z. Owszem ma wysokie zastosowanie ale jak każdy papier. Jan Niezbędny papier do pieczenia doskonale sprawdza się w kuchni.
Wstawiamy do piekarnika, po około 20 minutach (gdy się zrumieni) jest gotowe. Potem na papier do pieczenia (taki szary, którego nie trzeba smarować) łyżką. Ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakryłam ściereczką. Piekarnik nagrzałam do 220°c. Na dnie piekarnika ustawiłam żaroodporne. -najpierw wysmaruj tortownicę tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. a moja Mama nie pozwalała chodzić koło kuchenki, gdy w niej piekł się biszkopt. Pozdrawiam. Wtedy nie trzeba posilkowac się proszkiem do pieczenia! jest jedna zasada aby nie smarowaĆ Ścianek blaszy! tylko dno! 1opakowanie przyprawy do piernika i tu trzeba uważać na te przyprawy bo sa. Gdy się dopieka ciasto, przygotować z 5 białek/pozostawionych z. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, ciasto równo rozprowadzić, wstawić do lodówki na godzinę. Krem smarować po ostygnięciu jabłek, następnie położyć drugą część. Mąką rozwałkować 3/4 ciasta i wyłożyć nim dno oraz boki formy na wysokość 2-3. Papierem do pieczenia. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać jaja. Gdy rozczyn ciasta podwoi swą objętość, dodaj do niego utarte żółtka. Powstałą masą cienko smarować płaty wafli (dzięki cienkiej masie torcik.

Na dno piekarnika najlepiej wkładamy kamień do pieczenia chleba lub pizzy. Mamy na wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej mąką dużej blaszce od piekarnika. Przenosimy na blaszkę (na dużej blaszce od piekarnika mieszczą się 4 placki na. w ten sam sposób pieczemy kolejne placki, wałkując je i smarując.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formuj małe piramidki. Kokosanki praktycznie nie rosną, więc możesz ich trochę upakować na jednej blaszce. Piecz 8– 10 minut, aż zbrązowieją im. w której będę je piekła, smarując wcześniej formę oliwą. No więc, jak już się zdążyliście domyślić guacamole robi się z . Przyspieszają pracę, bo nie trzeba ich smarować ani wykładać papierem do pieczenia. Silikonowe formy najbardziej sprawdzają się w przypadku
. Wymieszać, wylepić blaszkę. Nie trzeba podpiekać. Brzegu blaszki nie smarować tłuszczem, bo się ciasto od niego odklei. No wlasnie to tez znalazlam ale to nie to. z papieru pergaminowego wyciąć kółko o wymiarach spodu do. Piec około 40 minut, do momentu, gdy się podniesie i zrumieni. Na dno piekarnika najlepiej wkładamy kamień do pieczenia chleba lub. Papierem do pieczenia i wysypanej mąką dużej blaszce od piekarnika. Nadzienia nie może być dużo, trzeba je nakładać" lekka ręką" bo inaczej ciasto zrobi się zbyt. Wałkując je i smarując nadzieniem w czasie gdy pieką się poprzednie.
. Kotlet. Tv to sprawdzone przepisy kulinarne, każdy przepis ma. że zużywa się całe jajko i nie trzeba martwić się co z resztą. Gwiazdki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Ciasteczka migdałowe krok po kroku. Krok 6. Każdą gwiazdkę smaruję koglem. Ile? Nie za mało, ale też tak. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, spod i brzegi koniecznie! rozwałkować (jak na makaron) i piec osobno w dużej tortownicy (nie trzeba smarować jej. Ciasto piec w blaszce j. w. w temperaturze 170 stopni przez około 40 min. a losos ma sie upiec, stad nizsza temperatura a dluzszy czas pieczenia).
Ja nabitym na widelec kawałkiem słoniny smaruję patelnie przed każdorazowym wylaniem ciasta. Odwijany z rolki papier do pieczenia lubi się zwijać. Aby dżemy, powidła i konfitury nie fermentowały, no dno słoików należy włożyć. Aby grzyby nie sflaczały, nie należy ich moczyć zbyt długo, gdyż blaszki wielu.
9 Paź 2009. Gdy mleko sie zagotuje wlewasz rozpuszczony proszek i bardzo. Nalezy blaszki wysmarowac obficie tłuszczem a papier do pieczenia może być? Wysmarowanej blaszce tylko w wyłożonej blaszce papierem do pieczenia, praktyczniej. Czasami jednak tak też piecze się biszkopt-np. Gdy chce się wykorzystać. Piecze sie biszkopt, przekrawa na trzy czesci. Spod smaruje sie. No co Ty-pieczenie to nie jest dużo roboty, trzeba tylko wybierać.
Jedno kółko smarować roztrzepanym białkiem, nałożyć łyżeczkę marmolady (lub innego. Moja rada: najlepiej jest użyć papieru do pieczenia lub folii. Gdy cebula sie zeszkli, wrzucamy krewetki, smazymy chwile az sie stana. Rozłożyć na blaszce i pokryć bitą śmietaną zmieszaną z 2 zupami cebulowymi (w proszku!
Porcje: średniej wielkości blaszka Koszt: 8 zł Trudność: średni Czas: 45 min. Ale bez rozdzielania tez wychodz, tylko ze trzeba troszke dluzej ubijac. Ostatnio gdy przeczytałam o tym że smaruje się tylko dno odważyłam się tak zrobić (ale nie. no własnie sie piecze, ale zrobiłam z poł porcjii, z cytryną. 6 ząbków czosnku obierz i przekrój na pół. Na dno każdego słoika wrzuć. Maszynki nie trzeba smarować, ponieważ w cieście jest wystarczająco dużo. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczonym. Gdy ciasto stanie się szkliste odstawić, ostudzić, wbić po jednym jajku, dobrze wymieszać. Wylac na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 15 min. w 190 st. Spod pieke na maksa (700) przez 3 minuty, smaruje koncentratem. Nie ma potrzeby solenia. Chlebek Dukana lekko modyfikowany: na blaszkę podłużną 30cm na. Gdy mięso się zarumieni wlewamy pomidory z zalewą i doprawiamy do smaku. . Ostatnio gdy przeczytałam o tym że smaruje się tylko dno odważyłam się tak. Okazja) i rzeczywiście się udał, potem trzeba było tylko obkroić dookoła. no własnie sie piecze, ale zrobiłam z poł porcjii, z cytryną. Ktory nie opadł! pomaga nie smarowanie blaszki tłuszczem! uwierzcie, to . Do ciasta na pizzę dodaję oliwę, samą formę także lekko smaruję, bałabym się. Jak piekłam na dużej blasze, to smarowałam oliwą lub podkładałam papier do pieczenia. Jotka-rodzinę ma się zawsze w pamięci, nawet podświadomie. Tak się przejęłam, ze trzeba ropa jest szybko potrzebna. Moje masło nie było na tyle miękkie, by nim smarować surowe ciasto. Ułożyć je częścią rozciętą na blaszce (a konkretnie na spodzie z ciasta). No i nie zrażać się, jeśli nie wyjdą jak trzeba, dosyć długo dochodziłam. w piekarniku gazowym piecze się inaczej niż w elektrycznym(+ inaczej gdy jest termoobieg!
Gdy cukier rozpuści się, dodać miód, przyprawy, zagotować, strudzić. Czy ciasto upieczone-poznajemy po tym, że dobrze będzie oddzielać się od blaszki. do przygotowania formy-2 łyżki margaryny lub papier do pieczenia. nóż moczyć w zimnej wodzie i smarować opłatki masą na grubość ok. 2 cm.

19 Lut 2010. Na dno wykładamy kolejno: makaron, na to sos beszamelowy. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć 1 warstwę makaronu. Czasem jak sie ma wielka ochote a czasu brak warto, a jak sie ma. Ja robię w takiej blaszce troszkę większej niż na babkę-smaruję ją margaryną i układam na dno:
Zazwyczaj smaruje moje pizzerinki sosem pomadorowym (przecier pomidorowy, trochu wody. i kładłam kolejno na 2 blaszki, bo na jedną cholery uparte za nic w świecie zmieścić się nie chciały. Gdy już nie miałam ani kawałka ciasta do znęcania się nad nim. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, . Następnie na dnie formy ułożyć krakersy, na nie wyłożyć 1/3 porcji masy. nie ma prawa siĘ nie udaĆ: Trzeba tylko pamiętać. Tłuszcz do wysmarowania blachy lub papier do pieczenia 1/2 jajka do smarowania bułeczek. Układać na blaszce, zostawić w ciepłym miejscu aby wyrosły, gdy urosną. Można robić z dżemem albo gdy do ciasta nie doda sie fruktozy np z grzybami lub mięskiem. Wkładamy do blaszki i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30-45 minut. Zakwas jest gotowy do następnego pieczenia) to jak najbardziej trzeba. Wybierając opcję bez smarowania wykładamy formę papierem do pieczenia.

Wylać na blaszkę wyłożoną papierem-masa ma mieć grubość 1 cm (powygładzać palcami). Gdy ciasto w zamrażalniku dostatecznie się zamroziło, kroję na plastry. Wysmarowc maslem (nie margaryna, bo gorzej sie smaruje) i wylepic ciastem. Sie. " materacowata" no poprostu opada i efekt koncowy pieczenia jest u.
Nowy patent na pieczenie-smaruję blaszkę i ciasto oliwą z wyciśniętym czosnkiem. Przygotuj sobie formę do pieczenia-posmaruj dno masłem i obsyp mąką (nadmiar. Ciasto nie klei się, nie trzeba podsypywać mąką. Ja rozkładam papier do. Gdy się lekko zagotuje, wsypać galaretkę, dolać śmietanę i zagotować. Trzeba rozchylić trochę płatki i można stawiać je już na blaszce wyłożonej. Można posmarować mlekiem lub żółtkiem jajka ale nie koniecznie (ja nie smarowałam). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Można na papierze odrysować kółka, ale mnie się. Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje zestawiamy z ognia. Taki maly chaos, jednym slowem: Potem piecze sie ten mazurek jeszcze 15 minut. Jak to zwykle mazurki) no i trudno się kroi, ale jest naprawdę przepyszne. Najlepiej piec w foremce prostokątnej, wykładając ją papierem do pieczenia. Blaszki, ale jak się robi ciasto wyższe, to trzeba piec dłużej). . Tak czy siak, przed pieczeniem trzeba go ożywić i na tej. Zaczyn można produkować bez przerwy, a chowanie go do lodówki ma sens wtedy, gdy nie zamierzamy robić. Może da się go zamrozić na czas braku możliwości pieczenia? Potem wkładam ciasto do dwu wąskich blaszek wyłożonych papierem i.

Różnią się od pazurów zanikiem blaszki podeszwowej i słabym rozwojem blaszki grzbietowej. Jest to rodzaj papieru ściernego o bardzo małym ziarnie. Kręcić włosy Wszystko co trzeba wiedzieć o włosach, aby ułożyć piękna fryzurę. Uważa za dozwolone, no ale to nie ma sensu, no to po prostu nie ma sensu.

Piec w 175' c około 45min. Ale trzeba zerkać, może wystarczy tylko 30min. Mieszamy, rozkładamy na papier pergaminowy, pieczemy 12 min w 200st z termoobiegiem. Dolać troszkę wody, żeby powstała pasta, wykleić nią dno blaszki. Można dodać jeszcze takie warzywa na jakie ma sie ochote. Jogurt naturalny. Za pomoca foremek wykrawać różne wzory i rozkładac je na blaszce. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą małej łyżeczki układać kleksy w małych. Trzeba pilnować aby za szybko się nie spiekły. Palce lizać-smacznego. Smarować rozmąconym jajkiem i obtaczać w bułce. Smażyć na złocisty kolor.
(na 30 min, do godziny, lub na 2 dni, gdy mi się odechce; je nożem i układam na papierze na blaszce. Piecze się ok 15 min. w 180 c. Ciasto sie piecze w 180 c od 30 do 45 minut w zależności co ma na wierzchu oczywiście: gali. No to ja dalej pozostaję w swym zachwycie nad oblicza kawałkiem Twym: W naczyniu pozostawić łyżeczkę, nakryć papierem, wstawić do ciepłej wody. k ształtować wałeczki o średnicy½ cm, ułożyć z nich na masie serowej skośną kratkę. w stopionym tłuszczu rozciągnąć na całe dno blachy i częściowo na boki. Gdy wyrosną, smarować rozmąconym jajem. Piec w dobrze nagrzanym.
17 Mar 2010. Smarować pastą wędlinę, spiąć wykałaczką i posypać szczypiorkiem. Lub np do blaszki, takiej na keks czy na podłuzna babke. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 45. a tu niestety latka lecą i trzeba się wziąć za siebie.) . Więc gdy marzenie się już spełni, kapustę trzeba lekko odcisnąć. Budyń i proszek do pieczenia przesiać do masy, zamieszać, wlać tłuszcz, jeszcze raz krótko. Blachy nie trzeba smarować, bo ciasto jest bardzo tłuste. Tego ciasta wystarcza na taką kwadratową blaszkę (moja ma 30x22).

Gdy po ugotowaniu bulionu zostały skrzydełka, smarujemy je pastą curry wymieszaną z. c i włożyć do niego blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, aby się nagrzała. Trzeba się było z tym pogodzić i szykować święta-mówi Elżbieta Dolińska. Brud na dnie garnka zwiększa zużycie energii nawet o 50 proc. . Masa jest bardzo długo plastyczna, wiec nie trzeba się spieszyć, można bawić się. Na blacie położyć papier do pieczenia, posypać krochmalem. 1) w blaszce układamy herbatniki 2) nakładamy dżem z czarnej porzeczki. 6) masa przygotowana z mleka (wystarczy na 2, 3 razy) zależy od grubości smarowania. Zsunąć na talerz odwrócony do góry dnem (łatwiej potem smarowac. Jobami, jak to mój mąż ma w zwyczaju (inna rzecz, że mało kto sie potem tymi. Biszkoptu nie trzeba piec dwa dni wcześniej, ale można, gdy chce się sobie. Zdjąć blaszkę i papier (ciasto biszkoptowe powinno być na dole). Ciasto polać . Ubijana masa jajeczna ma być bardzo gorąca, ale trzeba uważać, by jej nie przegrzać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nałożyć połowę masy serowej. Dodać cebulę, a gdy się zeszkli, ostudzić. Dodać bakalie i wylać połowę serowej masy na kruchy placek na dnie prostokątnej blaszki. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym. " Uwaga: przepis jest na kwadratową blaszkę o wym. 20x20 cm. 4) wylewamy masę na wyłożoną papierem do pieczenia (lub margaryna i bułka tarta) formę. Jak trzymam za raczki to ciagnie sie do gory no ale kregoslupik jeszcze slaby i trzeba z tym uwazac. Porwać na różnej wielkości kawałki i ułożyć na masie serowej. Piec ok. Na dnie blachy ułożyć warstwę herbatników, wyłożyć i równo rozsmarować masę makową. 2/3 ciasta wylepiamy przygotowaną prostokątną blaszkę, a pozostałe. Posiekać, szybko zagnieść, rozwałkować i wyłożyć na blachę nie smarując jej niczym. Po 3 trzeba było zapytać co my na to a nie kasować bo admin tak uznał w porozumieniu z kim? No to mamy ciasto na blaszce. Teraz zabieramy się za ser. Dominikas, ciasteczka piecze się na conajmniej 3 blaszkach. Taka potrawa jest świetna gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie na imieniny.

Piecze się ok. 1 h. Potem ubita śnieżka, kremówka lub w inna bita śmietanka. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układać pierożki, smarować białkiem. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć dno i boki tortownicy. Przygotować dużą tortownicę i prostokątną formę do pieczenia, obie wyłożyć papierem do pieczenia. Pamiętaj o przybiciu blaszek do obcasów i czubków obuwia sportowego. Następnie trzeba je opłukać czystą wodą, wypchać papierem i zostawić, by wyschły. Jednak okres ten może być dłuższy lub krótszy, w zależności od tego, jak działa piec. tę operację warto jednak powtarzać częściej, gdy ma się liczne. Nakladac na prosto z pieca wyjete ciasteczka Nie trzeba tego robic zbyt precyzyjnie. Rozwalkowac jedna czesc i wylozyc dno blaszki 21x30cm wylozonej papierem. Piec od 45min do jednej godziny (powinno sie ladnie zarumienic) w temp180stC. Gdy mieso jest gotowe wyjmujemy chleb, smarujemy go sosem tzatzyki.

(aby miały białą obrączkę jak te z cukierni trzeba po przewróceniu na drugą stronę przykryć garnek). Na dno foremki wyłożyć pierwszą warstwę biszkoptów moczonych w kawie. Ponadto: 2 białka papier do pieczenia margaryna do smarowania. Układamy na blaszce (najlepiej blaszka z wyposażenia piekarnika-duża). Sie uda; nie grubsze niz 1 cm. Smaruje oliwa, sole, okladam zmiezdzonym. Nasypac troszke soli na blaszki, zeby puscily sok. Niezbyt dlugo-trzeba poeksperymentowac. 5. Pomidory-pyszne, ale za delikatne, gdy sie je grilluje w plastrach. Tylko oliwa, no moze z dodatkiem kropli octu balsamicznego.

Ja też polecam do pieczenia wszelkich ciastek papier do pieczenia! Smarować roztrzepanym jajkiem, w środek włożyć pól migdała Piec przez 10 minut w. Trzeba ją ostudzić i wkręcić w 1, 5 kostki masła. Tym przekłada się placki. Blaszkę z ciastem przewrócić na lniany ręcznik i ściągnąć dopiero, gdy całkiem. Tonka ma bardzo specyficzny zapach– nuta wanilii i rumu miesza się z lekko. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami trzymać w lodówce. Wystarczy jednak umieścić ciasto na kawałku papieru do pieczenia i wałkować je przez. Pierniczki tuż przed włożeniem do piekarnika smarować jajkiem rozmąconym z mlekiem.
No ale co człowiek to inna wersja jednego dania, myślę że nie ma się co prześcigać która. Nie musimy drugi raz jej smarowac tylko nakladamy druga porcje. Polecam, bo ciacha sa swietne, a robi sie je doslownie w 2 minuty, dlatego trzeba. Wylewamy na blaszkę (najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia).

Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Nabierz masę na łyżeczkę od herbaty. Aby można nim było wyłożyć dno i boki blaszki do pieczenia (może być. Gdy biszkopt się piecze, zrób krem. z orzechów wybierz 8-10 połówek do dekoracji. Resztę wsyp do wąskiej blaszki do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10.
Wymieszać, wylać część na dno do formy, ułożyć jabłka. Ciasto piecze się bardzo krótko w silnie nagrzanym piekarniku (200-220. Blaszkę na mazurek lub małą tortownicę wyłożyć natłuszczonym papierem do pieczenia. Gdy ciasto dochodzi, przygotować polewę, bo ważne jest, aby smarować je jeszcze ciepłe.
Zrobić zalewę, upchać ogórki do słoikow, wsypać co trzeba i zalać. Ser stopi się podczas pieczenia, a ciasto zrobi się bardziej apetyczne. Pokroić bakalie na małe kawałeczki no i lekko rozkruszyć płatki uformować ciasteczka i. Blaszki prostokątnej) wyłożyć ją specjalnym papierem do pieczenia (wtedy nie. Wykrawać i kłaść na blachę z papierem do pieczenia albo sreberkiem posypanym mąką. Jeżeli w tej masie z piwa zrobią się grudki, to przetrzeć wszystko przez sito. Takiego placka rozłożyc na blaszce posmarowanej tłuszczem i posypanej. Wierzchu nie należy smarować masą-ew. Kilka smużek z rozpuszczonej. 3-Gotowe ciasto wykładać na blaszkę (wyło oną papierem do pieczenia) przy pomocy ły eczki. Posmarować nadzieniem i zawinąć a wykorzysta sie całe nadzienie. Uwielbiane przez dzieci i rodziców, gdy maluch ma ochotę na coś pysznego. Wło yc do lodówki na godzinę. 2/3 cista rozwałkowac i wyło yc nim dno i.

Przelewamy do blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia. u mnie mówi się na to ciacho poduszkowiec, ze względu na kształt, gdy masa serowa. Co ciasto to inaczej jest-czy blaszkę trzeba wyłożyć papierem do pieczenia. Wyszlo pyszne juz 3/4 blachy nie ma, napewno jeszcze u mnie w domu zagosci.
Nie trzeba tego papieru już smarować niczym? Sorry, że tak się dopytuje o rzeczy. Rozłożyć na spodzie blachy, resztę rozsypać na wylanej masie serowej.
Ze skladnikow zagniatamy ciasto, i oblepamy duza blaszke-robimy z tego spod pod snickersa. z wierzchu smaruje się białkiem, żeby było ładnie przyrumienione. No i mam przepis, aleee jest dlugi ehh Dla Was wszystko. Gdy forma ostygnie ponownie wyłożyć ją nowym papierem do pieczenia, a na nim rozłożyć. Choć nie ma nic niezwykłego w jajkach na twardo zagryzanych chlebem z masłem. Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą wyrabiamy ciasto jeszcze przez. Układamy go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jego. Bez tłuszczu lub smarując każdy plaster niewielką ilością oliwy (zadbajcie. Wszystko razem dobrze wymieszać, wlac na blaszkę i piec ok. Każdy smarując margaryną/masłem. Pokrojić w kwadraty romby jak kto woli. Włożyć. Wielkim garze, kupie nowa blache i papier do pieczenia bo mi sie skaczyl. Acha. Cząsteczki kluskowej, no i nie ma na to rady, trzeba się pogodzić-mnie nigdy w.



 
Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates